سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکس دانش را بطلبد برای اینکه با دانشمندان همراه شود یا با نادانان بستیزد یا مردم را متوجه خود کند، خداوند او را داخل آتش گرداند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
دوشنبه 92 مهر 15 , ساعت 6:0 عصر

نتایج تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده است که گیاهان هنگامی ‌که بر اثر خشکی یا دمای غیرعادی هوا دچار تنش می‌شوند، یک ماده شیمیایی شبیه آسپیرین به نام "متیل سالسیلات" ترشح می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پژوهشگران «مرکز ملی تحقیقات اتمسفریک» در «کلرادو» می‌گویند: این ماده شیمیایی به گیاهان کمک می‌کند که در برابر صدمات وارده، مقاومت کرده و یکدیگر را از خطر آگاه کنند.

«توماس کارل» سرپرست این مطالعه می‏گوید: « گیاهان می‌توانند موادی شبه آسپیرین تولید کنند که موجب می‌شود پروتئین‌‌هایی بسازند که سبب افزایش دفاع بیوشیمیایی آنها شده و جراحت وارده بر آنها را کاهش می دهد.»

بررسی‌‌ها نشان می‌دهد که همزمان با واکنش گیاهان به خشکی، دمای غیرعادی هوا یا سایر موارد تنش‌زا، می‌توان میزان قابل توجهی از این ماده شیمیایی را در هوا کشف کرد.
«استیل سالیسیلیک اسید» یا آسپیرین در اصل از پوست درخت گرفته شده است، بنابراین می توان گفت آسپرین ماده‌ای است که از گیاهان ساخته شده است،دانشمندان قبلا دیده بودند که گیاهان در محیط آزمایشگاهی قادر به ترشح "متیل سالسیلات" هستند، اما هرگز دیده نشده بود که این ماده به صورت گاز منتشر شود.
اما محققان کالیفرنیایی، به تازگی هنگامی که ابزاری را برای کنترل مواد آلی در یک باغ گردو نصب می‌کردند، به طور تصادفی این ماده شیمیایی را در هوا کشف کردند.

دانشمندان از پیش می‌دانستند، هنگامی که گیاهان در کنار یکدیگر قرار دارند، برای علامت دادن به یکدیگر، مثلا هنگام حمله حشرات به آنها، مواد شیمیایی خاصی از خود منتشر می‌کنند.

به گفته «آلکس گونتر» دانشمند گیاه‌شناس، یافته‌‌های جدید دلیل محکمی ‌است که نشان می‌دهد در سطح اکوسیستم، ارتباط درخت با درخت وجود دارد. به نظر می‌رسد که گیاهان قادرند از طریق جو با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و با توجه به این موضوع احتمالا کشاورزان و جنگل‌داران می‌توانند مدت‏ها پیش از پژمرده شدن برگ درختان، از طریق کنترل متیل سالیسیلات، به علایم اولیه بیماری، هجوم حشرات یا دیگر تنش‏ها پی ببرند.




دوشنبه 92 مهر 15 , ساعت 5:29 عصر


سلام

امروز از بولین عکس آوردم

نظر فراموش نشه . کپی هم ممنوعه


http://8pic.ir/images/45045663266215035175.png




دوشنبه 92 مهر 15 , ساعت 5:0 عصر





دوشنبه 92 مهر 15 , ساعت 4:34 عصر

جلسه کارگروه مدیریت پسماندهای شهری به منظور دفع اصولی زباله های تولیدی شهرستان آمل و شهرهای همجوار و رفع خطرات ناشی از آن به ریاست سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان آمل با حضور فرماندار بابلسر ، اعضای شورای اسلامی شهرهای بابلسر و آمل ، شهرداران آمل و بابلسر ، فرمانده نیروی انتظامی آمل و سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری آمل در سالن اجتماعات شهرداری آمل برگزار شد  .

به گزارش روابط عمومی شهرداری آمل ، شعبانعلی واحدی سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان آمل با اشاره به رشد جمعیت در شهرها و تولید زباله های شهری ، اتخاذ تدابیر لازم برای مدیریت پسماندها را ضروری و آنرا یکی از وظایف شهرداری ها خواند و تاکید کرد : تفکیک زباله از مبداء می تواند در بازیافت بیشتر و بهتر مواد و دفع اصولی آنها موثر باشد .

وی پیشنهاد کرد : باید به نظرات کارشناسان احترام بگذاریم و نظرات آنها را بپذیریم و برای برون رفت از این مشکل نه تنها در آمل بلکه در استان با محوریت استاندار ، معاونین عمرانی و برنامه ریزی استاندار ، نمایندگان مجلس ، فرمانداران ، روسای شوراهای اسلامی شهر و شهرداران استان مازندران جلسه مشترکی تشکیل داد تا اعتبار لازم برای احداث کارخانه زباله سوز یا راهکار اجرایی دیگر در نظر گرفته شود و ما آمادگی داریم تا شهر آمل به عنوان پایلوت شهرهای استان در نظر گرفته شود .

خسرو ابراهیم زاده رئیس شورای اسلامی شهر آمل در ادامه با بیان اینکه تفکیک زباله از مبداء ، احداث نیروگاه تولید برق از زباله ، تولید کمپوست و راههای دیگر دفع اصولی زباله نیاز به برنامه ریزی و کار کارشناسی دارد گفت : برای حمایت از طرح جامع مدیریت پسماندهای شهری همه دستگاههای اجرایی و سازمان هایی که با مدیریت خاصی اداره می شوند مسئول بوده و این مسئله نباید به تنهایی به عهده شهرداری ها گذاشته شود .

ابراهیم زاده تصریح کرد : احداث نیروگاه زباله سوز حداقل 250 میلیارد تومان هزینه دربردارد که در توان شهرداریهای استان نمی باشد و این یک همت ملی می خواهد ، باید با یک وحدت و همدلی این مشکلات برطرف شود زیرا روز به روز شیرابه های حاصل از دپوی زباله ها بیشتر می شود و این شیرابه ها وارد رودخانه ها ، زمین های کشاورزی ، سفره های آب زیرزمینی و ... می شود و خطری جدی برای محیط زیست و سلامت انسانهاست .

احمد امیرسلیمانی شهردار آمل گفت : با توجه به اینکه زباله بعضی از شهرهای همجوار مانند فریدونکنار ، بابلسر ، دابودشت ، سرخرود و ... به محل دفن عمارت شهرداری آمل حمل می شود معضل شیرابه حاصل از دپوی زباله ها خطری جدی برای محیط زیست بوده و باید یک فکر اساسی نمود.

شهردار آمل افزود : در جوامع پیشرفته تفکیک پسماندها در مبدا جزء قوانین اصلی مدیریت پسماند می باشد ، زیرا پردازش پسماندها به وسیله ماشین آلات یا پردازش پسماندها به روش دفن اصولی یا زباله سوز بسیار پرهزینه و زمین محل های دفن محدود می باشد بنابراین تفکیک پسماندها به بخش های بازیافتی و غیربازیافتی هم توجیه اقتصادی و هم توجیه اکولوژی دارد و این در صورتی ممکن خواهد بود که برنامه آموزش عمومی به صورت جامع و مرتبط به شهروندان ارائه شود .



دوشنبه 92 مهر 15 , ساعت 4:6 عصر




<   <<   36   37   38   39   40   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ